GTA Hungary RP:Jogi nyilatkozat

Innen: GTA: Hungary Wiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Krotter (vitalap | szerkesztései) 2019. augusztus 4., 01:22-kor történt szerkesztése után volt. (→‎Források használata)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

GTA: Hungary - mint projekt

A GTA: Hungary (továbbá: projekt vagy GTA: Hungary) egy közösségi játékszerver kezdeményezés, ami a Grand Theft Auto V játék RageMP nevű modifikációját használva fut. A GTA: Hungary készítői, üzemeltetői (továbbá: projekt készítői) természetes személy(ek)ként, szabadidejükben (hobbiként) készítik, futtatják a játékszervert, pénzbeli bevétel (jövedelem) nélkül.

Használat

A GTA: Hungary teljesen ingyenesen játszható, a projektben való részvételért semmilyen ellenszolgáltatást nem kell tennie a felhasználóinak mind becsatlakozáskor és mind a későbbi használata során.

Felelősség

 • A projekt készítői nem vállalnak semmilyen felelősséget a projekttel kapcsolatba lépő vagy a projektben résztvevő személyek tevékenységeik, cselekedeteik után, melyek a projekt platformjain, felületein történnek vagy a projekt létezése miatt történtek meg vagy ebből következtethető.
 • A Grand Theft Auto V játék PEGI 18+ besorolás alá esik. A projekt készítői nem vállalnak felelősséget a kiskorúak hozzáféréséért és az őket ért egyéb negatív hatásokért, következményekért, ami a GTA: Hungary felületeinek használatakor vagy a játék során keletkezett, keletkezik.
 • A projekt készítői nem vállalnak felelősséget a weboldal és szerver szolgáltatói miatt bekövetkezett károkért és a szolgáltató cselekedeteiért.
 • A projekt készítői nem vállalnak felelősséget a RageMP (modifikáció) program használatáért és az abból bekövetkezett károkért, illetve a RageMP készítőinek tevékenységéért.
 • A projekt készítői nem vállalnak felelősséget a felhasználók nem jogtiszta vagy illegális szoftvereinek használatáért, melyek bármilyen kapcsolatba hozhatóak a GTA: Hungary projekttel.
 • A projekt készítői nem vállalnak felelősséget a partnereik (részletezve: #Partnerek) és azok tevékenységeik után.

Grand Theft Auto V

A Grand Theft Auto és Grand Theft Auto: V a Take-Two Interactive Software bejegyzett védjegye. A GTA: Hungary semmilyen kapcsolatban nem áll, és nincs jóváhagyva a Take-Two Interactive Software által, valamint nem felelős a felhasználók által készített tartalmakért.

Támogatás lehetősége

A szerver készítői lehetőséget adnak, hogy a projektben résztvevők segítsék a projekt fennmaradását, fenntartását pénzbeni lehetőséggel (úgynevezett Támogatói Pontokért), azonban ezek az összegek soha nem jutnak el a projekt készítőihez, azokat minden esetben más (vagy: különböző) cégek kezelik, adózzák. Ezen cégek elérhetőségei fel vannak tüntetve az adott támogatás fajta (wiki) cikkében.

A készítőket külön lehet támogatni, azonban ezért semmiféle ellenszolgáltatás nem nyújtanak a készítők. Ez jól láthatóan fel van tüntetve ezekben az esetekben.

Adózási információk

 • A projekt készítői magánszemélyek.
 • A projekt támogatásokból befolyt, jutalmazással járó összegek sosem jutnak el a projekt készítőihez. Azokat más cégek kezelik, adózzák. Ezen cégek elérhetőségeik az adott támogatási formánál fel vannak tüntetve.
 • A projekt készítőit támogató összegek, minden esetben ellenszolgáltatás nélküliek és minden esetben a PayPal felületén történik. Ezek az összegek soha nem jutnak készpénzként vagy belföldi bankszámlára a projekt készítőihez. (Magánszemélyek közötti ajándékozás adó- és illetékvonzatának legfontosabb szabályai)

Szerzői jogok

 • A GTA: Hungary játékszerverének és weboldalának egyes részeinek (https://gtarp.hu/ és https://ucp.gtarp.hu/) a forráskódjai a projekt készítőinek tulajdonát képezik.
 • A projekt készítői fenntartják a jogot, hogy a projekttől (és annak felületeiről, játékszerveréről) bármikor eltiltsák a felhasználóikat, akár indoklás és előzetes figyelmeztetés nélkül.

Adatvédelem

A projekttel kapcsolatos adatvédelemről az GTA Hungary RP:Adatvédelmi irányelvek rész alatt olvasható.

Partnerek

 • A GTA: Hungary partnereinek azon kezdeményezések, projektek, személyek és/vagy csapatok tekinthetőek, akikkel előzőlegesen mindkét fél (GTA: Hungary és partner) kölcsönösen beleegyezett, megállapodott.
 • A GTA: Hungary partnerei minden esetben kölcsönös, szóbeli megállapodás alapján léteznek, azok nem tekinthetőek jogilag hivatalosnak.
 • A projekt készítői fenntartják a jogot a partnerségi megállapodások bármikor való felbontására az adott partner beleegyezése vagy értesítése nélkül.

Wiki

A jelen weboldalon található összes tartalom a GTA: Hungary csapatának a szellemi munkája, tulajdona. A weboldalon található összes tartalom a GTA: Hungary játékszerverrel kapcsolatos közvetlenül vagy közvetetten, kizárólag a játékban való eligazodásra, információszerzésre szolgálnak.

A GTA: Hungary Wikipédiáról való tartalom másolása és máshol való felhasználását kizárólag a vezetőség beleegyezése által szabad felhasználni.

Források használata

Egyes cikkeket a fórumon található Wiki tartalom beküldésből származnak. Ezen tartalmak beküldésekor a felhasználó beleegyezik, hogy átruházza a tartalom tulajdonjogát a GTA: Hungary számára, azonban a tartalom megjelenítésekor fel lesz tüntetve a beküldő felhasználóneve.

Külső tartalmak felhasználása

A GTA: Hungary Wikipédián nem kerülnek felhasználásra külső, szerzői jogok által védett tartalmak, képek az oldal szerzői által, azonban a más külső felhasználók által beküldött tartalmakért az oldal üzemeltetői nem vállalnak semmilyen felelősséget. Ezekért azok a felhasználók felelnek teljes mértékben.